Select Page

Otrobanda, 2 september 2018

Zondag werd in de showroom van Crown Automotive op Ser’i Domi de aftrap gegeven voor het project Nos Ta Konektá. Ongeveer 35 kinderen en hun ouders waren aanwezig. Nos ta Konektá is een project waarbij jongeren die geen toegang tot de digitale wereld hebben, een jaar lang een laptop, wifi en lessen krijgen. Er doen in totaal 55 kinderen mee. In dit project werkt de organisatie van Nos Ta Konektá samen met het buurtcomité van Ser’i Domi en met de sector Familie en Jeugd van het ministerie van SOAW. SOAW geeft middels het ‘Triple P’ programma ondersteuning aan de ouders terwijl Nos Ta Konektá zich op de kinderen richt.

Tijdens de opening drukte minister Koeiman van SOAW de kinderen en de ouders op het hart hoe bevoorrecht zij zijn om aan dit project mee te kunnen doen. “Als je een kans krijgt, grijp die dan, zodat je kan groeien en ontwikkelen”. Dhr. Bentley Leonora van Fundashon Kòrsou Habrí spoorde de kinderen aan om vooral door te zetten en niet op te geven. Mevr. Peggy Grootens gaf een presentatie over Triple P: een methode waarin ouders een positieve opvoedstijl aanleren. Triple P wordt door SOAW in verschillende projecten met succes ingezet.

Nos Ta Konektá in combinatie met Triple P is een voorbeeld van integrale wijkaanpak. Sponsors van Nos Ta Konektá zijn onder andere: Tom’s Planner, De Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten, en Stichting Johannes Bosco.

Meer informatie: www.nos-ta-konekta.com